MVO

Een kern thema in ons beleid is het continu initiëren en stimuleren van activiteiten ter ondersteuning van Duurzaam ondernemen in onze Fabrikant – Distributie – Gebruiker keten. Keuzes voor toeleveranciers en producten worden mede hierop gemaakt. Intern ligt de focus op kennisontwikkeling en uitnodigende werkomstandigheden, reductie van afval en energieverbruik en efficiënte  werkprocessen. Klanten adviseren en stimuleren wij onder andere tot het gebruik van duurzame producten in hun productie- en onderhoud proces.

Inzameling Oude Kleding & PBM’s

Een inleververplichting van oude kleding kan worden ingeregeld en bijgehouden in ons bestelsysteem Ecmanage. Ook als een kledingdrager uit dienst is/gaat dan kan hij of zij hier de kleding aanmelden voor het inleveren. Het is aan het bedrijf waar het dan naartoe gestuurd moet worden, zodat er geen kleding met de naam van het bedrijf gaat zwerven. De ingebruikname kan retour worden gestuurd naar en verzameld door Safe&Sure of op een alternatieve locatie worden verzameld.

Voor retour genomen kleding maakt Safe&Sure maakt gebruik van de inzameldiensten van KICI. KICI is de grootste onafhankelijke, charitatieve kledinginzamelaar van Nederland en zet zich sinds 1975 in voor het hergebruik van textiel en schoeisel. Kleding die opnieuw draagbaar is, wordt verkocht en krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden. Als hergebruik in ontwikkelingslanden ongewenst is door de opdrachtgever, kan het textiel ook worden vervezeld en gerecycled. Op deze manier kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Met de opbrengst worden goede doelen in binnen- en buitenland gesteund. Wij ontvangen hiervoor bij inlevering van textiel officieel certificaat van textielrecycling.  

Voor een maximale hergebruik van werkkleding adviseren wij gebruik te maken van het pakket REWORK Crade to Cradle workwear van HaVeP. REWORK Cradle to Cradle workwear is de eerste katoenen werkkleding die uiteindelijk niet in de vuilnisbak belandt. De kleding is zo ontworpen dat alle onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt. Er worden nieuwe garens of compost van uw oude werkkleding gemaakt die wordt ingezameld door afvaldienstverlener Van Gansewinkel Groep. Safe&Sure kan u verder adviseren over de details van ons Cradle to Cradle concept.